Het Nostalgisch Plein is het naar de jaren ’40 omgetoverde centrum van Schoonebeek. Het beslaat het Pallertplein, de PKN-kerk, het terrein en parkeerplein naast de kerk, het MFC, het park achter het MFC, de Zandstrooiboerderij met wagenschuur en tuin, de Europaweg t/m De Wingerd (zie plattegrond rechts).

Dat omtoveren naar de sfeer van de jaren ’40 wordt o.a. bewerkstelligd door ca. 15 grote spandoeken met foto’s zoals het centrum er in die tijd uitzag. Ook zullen voertuigen en andere artefacten uit die tijd te zien zijn en uiteraard veel mensen in kleding uit die tijd. Net als in 2017 willen we ook weer een smalspoortreintje laten rijden op de Burg. Osselaan! Daarnaast hebben we nog een paar hele bijzondere ideeën die het nostalgisch karakter van het terrein enorm gaan versterken. Voor vele Schoonebekers wordt dit dan een feest der herkenning! Meer nieuws volgt als we meer duidelijkheid hebben.

Onderdelen van het Nostalgisch Plein zijn o.a. een markt, specifieke acties van de Middenstand en een groots opgezet cultureel festival. Maar er zijn ongetwijfeld meer opties mogelijk. Dit wordt nog verder uitgewerkt met alle betrokkenen. De bedoeling is om het Nostalgisch Plein gedurende alle vier de dagen een bepaalde invulling te geven.